Harjoittelijan vieraskynä

27. toukokuuta 2016

Tällä viikolla Arcin blogia on ollut kirjoittamassa yläkoululainen TET-harjoittelijamme Teemu. Teemu oli Arcin Espoon toimistossa harjoittelemassa viikon 20, ja pääsi mukaan mm. mobiilisovelluksen suunnitteluun.

Ollessani TETissä ARC Technologyllä sain tehdä kaikenlaisia tehtäviä, kuten suunnitella sovellusta, harjoitella nettisivujen tekemistä HTML:llä ja opin myös JavaScriptiä. Ennen kun tulin tänne, luulin tätä vain pelkäksi tietokoneella näpyttelyksi ja että täällä tehdään vain tietynlaisia asioita, vaikka koodausta. Täällä ollessani huomasin, että koodaus ja nettisivujen/sovellusten suunnittelu on muutakin kuin näpyttelyä ja hiljaa istumista ja sen että Arc Technology on muutakin kuin pelkkä koodausfirma. En kuitenkaan vain ollut koneella vain tutustuin joihinkin työntekijöihin, ripustin mainoksia, laitoin tiskejä koneesta/koneeseen, söin ja join/keitin teetä.

Hauskinta oli sovelluksen suunnittelu, koska se on niin monipuolista tekemistä. Ainut asia joka jää harmittamaan on se, että 8lk:lla on vain yhden viikon TET jakso, mutta haluaisin kutenkin 9lk:lla tänne uudestaan ja myös jos mahdollista kesätöihin. Mukavaa tässä työssä oli se, että jos esim. tarvitsi apua tai ei ymmärtänyt jotain, paikalla on monia joilta voi kysyä apua. Halusin tänne, koska isäni on täällä töissä ja hän kertoi millaista täällä on. Vaikka tämä on Espoossa, silti on päästy bussilla ja kotonakin on tultu harjoiteltua samoja asioita kuin täällä. Opin täällä JavaScriptiä, HTML:ää, vähän pythonia ja ennen kaikkea kirjoittamaan koodia. Kiitos tästä kokemuksesta Arc Technology!

 

Teemu

TET harjoittelija, Arc Technology