Työhyvinvointi ja varhainen tuki

28. maaliskuuta 2017

Muistatko ketkä kaikki organisaatiossasi ovat olleet 90 päivää sairauslomalla viimeisen kahden vuoden aikana? En minäkään muistaisi. Kuitenkin Kela edellyttää, että näiden henkilöiden jäljellä oleva työkyky on arvioitu. Muuttuneet Työterveyshuoltolaki ja Sairausvakuutuslaki ovat olleet voimassa kohta viisi vuotta ja edellyttävät tarkempaa seurantaa ja yhteistyötä työnantajan, työntekijän ja työterveyshuollon välillä. Monilla organisaatioilla tämä onkin jo hoidossa yhdessä työterveyden kanssa, mutta vielä on paljon organisaatioita, jotka kyllä tiedostavat tarpeen, mutta prosessi ei ole vielä järjestelmällisesti hoidettu ja dokumentoitu.

...

Microsoft SQL Server 2016 - parannuksia ja uudistuksia

23. helmikuuta 2017

Tämänkertainen blogikirjoitus on tekninen katsaus tietokantapuolelle. Microsoft mainostaa uuden SQL Server 2016 -version sisältävän suurimman loikkauksen eteenpäin vuosikymmeneen. Virallinen julkaisu oli jo vuoden 2016 alkupuoliskolla, mutta ominaisuuksia kannattaa edelleen tarkastella, sillä ensimmäinen Service Pack julkaistiin hiljattain marraskuun puolivälissä. Uusinta SQL Serveriä on saatavilla enää vain 64-bittisenä. Osa ominaisuuksista on saatavilla vain kattavimpaan Enterprise-versioon, mutta jo Standard-tasolla on mukana paljon uutta.

...

6 seikkaa HR-järjestelmän hankintaan - osa 1

11. tammikuuta 2017

HR-järjestelmän hankintaprosessi on kieltämättä haastava. Kirjoitin ylös kuusi kohtaa, jotka kokemukseni perusteella tulisi hankintaprosessissa käsitellä. Kirjoitan tästä aiheesta kolme blogia, joissa avaan aina kaksi kohtaa kerrallaan. Mikäli haluat heti saada käsiisi kaikki kuusi kohtaa, niin saat ne ladattua kokonaisuudessaan täältä.

Kaksi ensimmäistä askelta ovat analysointi ja hyötylaskelma

...

MyArc Mobile esittäytyy

9. joulukuuta 2016

Maailma meni mobiiliksi – niin meilläkin. MyArc Mobile on kohta saatavilla – tämän blogin liitteenä on maistiasvideo!

Aloitimme mobiilisovelluksen suunnittelun tosissamme. Kehitysvastuu osui luonnollisesti meidän mobiiligurumme Sergein harteille. Sergeillä on kokemusta sovelluskehityksestä Android-alustalle, ja päätimme, että MyArc Mobile julkaistaan ensin maailman suosittuimmalle mobiilialustalle.

...

Ihmiset ja mittarit

10. lokakuuta 2016

HR:n rooli organisaatioissa on muutoksessa ja trendit osoittavat, että suuntia on monia. Globaali trendi on pehmeämpään ihmisen ja kulttuurin suuntaan, kotimaiset keskustelut johtavat enemmän mitattavuuteen, raportointiin ja tuottavuuteen.

Kehityskeskustelut ovat jo useamman vuoden olleet siirtymässä suorituskeskusteluiksi, jossa asetetaan mitattavat tavoitteet ja voidaan seurata työn tuloksellisuutta sekä kytkeä jokaisen oma työ yrityksen strategian toteuttamiseen. Jatkuuko tämä kehitys vai aletaanko mennä globaalin trendin mukana toiseen suuntaan, jossa ihminen, kulttuuri ja tunnelma on keskiössä?...

1 – 5 / 20