HR on ollut aina liiketoimintalähtöistä ja -keskeistä

20. joulukuuta 2017

Tervehdys! Olen Eetu Salmela ja aloitin marraskuussa Arc Technology Oy:n asiakkuuspäällikkönä Kuopion toimistolla.

Aikaisemmissa tehtävissäni HR-alalla olen tottunut olemaan ratkaiseva osa asiakkaidemme menestystä rekrytointien ja henkilöstön resursointien muodossa, mutta nyt Arcilla tarjoutuneessa positiossa pääsen olemaan lähellä erittäin mielenkiintoista HR-alan kehittymistä HR-tietojärjestelmien ja SaaS-palvelujen osalta.

Arcilla työnkuvani on toimia asiakkaidemme asiantuntevana kumppanina luotsaten heidän HR-prosessejaan kohti tulevaisuutta. Työtyyliäni kuvastaa parhaiten asiakaslähtöisyys – olen työssäni tottunut aina olemaan asiakkaitani varten ja palvelemaan heitä hektisissäkin tilanteissa mahdollisimman laadukkaasti, apuna persoonaani iskostunut ripaus Rock’n’Rollia.

Oma polkuni HR-alan pariin juontaa juurensa opiskeluaikoihin – valmistuin sosiaalipsykologian pääaineesta Itä-Suomen yliopistosta ja pro gradu-tutkielmassani tarkastelin kehityskeskustelujen vuorovaikutusta...

Blogi: Kristalin uudet vaatteet

29. marraskuuta 2017

Aloitin syyskuussa Kristal –asiakkaittemme palvelupäällikkönä ja sain sen mukana tuoteomistajuuden Arc Kristal –järjestelmästä. Sekä tuote että asiakkaat ovat tuttuja jo aiemman Arc-taustan siivittämänä, mutta löydän varmasti uusia haasteita uusmyynnin ja käyttöönottoprojektien puolelta. Muutaman uuden asiakkuuden lisäksi olen ensimmäisinä kuukausina keskittynyt päivityspakettien standardoimiseen sekä ensi vuoden roadmappiin. Saat tämänkertaisessa postauksessa lyhyen tietoiskun Kristalin viimeisimmistä päivityksistä sekä ensi vuoden suunnitelmistamme.

Panostamme tuotekehityksessä tällä hetkellä vahvasti Kristalin ulkoasuun ja viimeisimmän päivityksen kohteeksi valitsimme työpöydän. Uutena toiminnallisuutena työpöydältä löytyy suppea henkilötietokortti valitun henkilön kuvalla. Perustietojen lisäksi kortille on tuotu lyhyt kuvaus, johon työntekijä voi kirjoittaa vapaavalintaisen esittelytekstin. Järjestelmän lomakkeet on jaettu työpöydällä Kristalin standardilomakkeisiin sekä...

Viikonlopun elämys - Junction2017 hackathon

27. marraskuuta 2017

 

Kirjoitan tätä Junction hackhatonin toisena aamuna juuri kun päivä on valkenemassa. Vieressäni nukkuu venäläinen koodari toppatakki päällä, poski alumiinifoliolla vuorattua pöytälevyä vasten. Takanani kiisteellään frontin ulkoasusta ja sivustoilla tiimien valitut opettelevat pitchausmantrojaan ulkoa. Olen ollut IT-alalla yli 10 vuotta, mutta osallistuin mentorina hackahtoniin ensimmäistä kertaa. Luulin tulevani nuorten pipopäisten gamejameihin, mutta olen tämän viikonlopun perusteella totaalityrmätty. Olen ympäröity erittäin innostuneista oman alansa huipuista ympäri maailmaa. Ihmisistä, jotka ovat vuosia jo ansainneet palkkaa tekemällä samaa, jota he nyt huvikseen tekevät. Ikähaitari on 20-30 vuotta, mutta poikkeuksiakin on. Nukkuvan venäläiskoodarin vieressä istuu vuosia omaa lakiasiantoimistoa pyörittänyt asianajaja, joka tuli hakemaan innostusta ja antamaan kokemustaan nuoremmille, toisaalta oppimaan heiltä – hän on aivan liekeissä.  

Hackhaton on tapahtuma, jossa...

Yhdessä tekemisellä on mahtava voima

16. marraskuuta 2017

Arc on toimittanut asianajotoimisto Castrén & Snellmannille eli tuttavallisemmin Cassulle HR- ja strategiajohtamistyökalun Casperin, jolla ihmiset ja bisnes yhdistyvät. Samalla ollaan taidettu olla vähän vahingossakin tekemässä legaltechin pioneerityötä. Meillä Arcissa on sellainen ideologia, että tehdään sellaisia räätälöitäviä pakettiratkaisuja, eli tuoda mahdollisimman paljon valmista, mutta antaa aisiakkaan strategian vaikuttaa työkaluun ja teknikkaan. Eikä näitä hommia olla tehty yksin. Cassun kanssa alusta alkaen on ollut kehitystyössä mukana loistava rikastava yhteisö muita teknologiakumppaneita. Me suomalaiset kun opimme olemaan olematta liian varovaisia omista ”salaisuuksistamme” ja uskallamme avata ideamme muiden rikastettavaksi, niin syntyy hyviä juttuja. Todella hyviä juttuja, joista ollaan kiinnostuttu ympäri maailmaa.

Jälleen kerran on mahdollista syntyä hyviä juttuja kun perjantaina 24.11 iltapäivällä käynnistyy Euroopan suurin Hackathon Otaniemessä. Sen nimi on ...

Jos henkilöstö ei voi hyvin, eivät asiakkaatkaan voi hyvin

15. syyskuuta 2017

Marita Tauriainen
Arc Technology Oy, Service Manager

Aloitin elokuussa Arc Technology Oy:n palvelupäällikkönä ja innokkaana olen tutustunut monipuolisiin ja johtamista erinomaisesti tukeviin HR-järjestelmiin. Minulla on monipuolinen ja pitkä kokemus asiakaslähtöisestä esimies-, projekti- ja neuvontatyöstä, mikä antaa loistavat valmiudet työskennellä HR-johtamistyökalun parissa asiakaslähtöisesti!

”Jos henkilöstö ei voi hyvin, eivät
asiakkaatkaan voi hyvin.”

Näin toteaa Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta
kirjassaan Johtajuus – Kirkas suunta ja ihmisten voima (2015)

 

Työhyvinvointi on laaja ja samalla myös hyvin monitahoinen käsite. Ajanhallintaa, ergonomiaa, vuorovaikutusta sekä kehon ja mielen hyvinvointia. Hyvää johtajuutta, luovuutta sekä kykyä heittäytyä tarvitaan myös. Muun muassa nämä aiheet olivat esillä viime viikolla 5.-6.9.2017  Esimies- ja henkilöstömessuilla Helsingin messukeskuksessa.
Työelämä elää kovassa muutoksessa ja henkilöstön ja johdon pitää pystyä...

1 – 5 / 27