Kirjoitukset ajalta huhtikuu 2016

Asiakaspalvelusta päivää

25. huhtikuuta 2016

Asiakaspalvelun rooli HR-prosessien ja niiden digitalisointien arjessa on elintärkeä, koska vain tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa takaa sen, että kovalla käytöllä oleva järjestelmä vastaa asiakkaan vaihtuvia tarpeita. Asiakaspalvelun näkökulmasta jokainen työpäivä on erilainen. Jotkut päivät kuluvat muutospyyntöjen parissa, kun halutaan laajentaa palveluun uusia ominaisuuksia. Joskus järjestelmän käytössä ilmenee ongelmia tai palvelimet takkuilevat, jolloin nopeat reaktioajat ovat asiakkaalle kommunikoidessa kullan arvoisia.

Asiakaspalvelun arkea

...

Sopivin ratkaisu – sopivin palvelu?

18. huhtikuuta 2016

Digitalisoituminen ja palveluistuminen muuttavat paitsi asiakkaiden arkea, meidän toimittajien liiketoimintaa perusteellisesti. Mobiili- ja pilvipalvelut ovat tuoneet meille yksityishenkilöinä mahdollisuuden saada kympillä kuukaudessa vaikkapa koko maailman musiikki ja elokuvat palveluina käytettäviksi, silloin kuin meille sopii. Moni varmaan on huomannut, että jopa autokaupassa on mahdollista saada auto, vakuutukset ja huollot yhdellä kuukausimaksulla - hienoa!

Kysyn, miksi tämä muutos EI tulisi perinteiseen ohjelmistomaailmaan? Kyllä tulee, ja lujaa....

Ovatko yrityksesi tavoitteet kaikkien tiedossa? Entä konkretisoituvatko tavoitteet käytännössä?

11. huhtikuuta 2016

Tavoitteiden mukaisesti toiminen on varsin ajankohtainen aihe toisen vuosineljänneksen juuri alkaessa. Valtaosalla meistä on nyt tavoitteet, joista meitä myös palkitaan vuoden päätteeksi. Palkintona voi olla reissu, kehu, rahaa tai ainakin aina hyvä mieli siitä, että on tehnyt jotain merkityksellistä. Meitä on monta, jotka eivät usko tavoitejohtamisen suurimman haasteen olevan strategian perusteella valittujen oikeiden tavoitteiden tai niistä johdettujen oikeiden mittarien asettaminen. Me uskomme ongelman olevan enemmänkin siinä, että tavoitteet eivät koskaan muutu aidoksi tekemiseksi. Yksilön tai ryhmän on vaikeaa nähdä yhteys oman työn ja koko organisaation suunnan välillä. Ongelma on viestinnällinen, mutta se ei ole yksin kiinni tiedotuksesta. Ratkaisu on yksinkertainen, osallistava johtaminen, jossa strategiatavoitteet muuttuvat käytännön tekemiseksi ja tuloksista palkitaan tuloksentekijöitä. 

 

...

Tarkasta, selvitä ja kysy! Projektihallinnan kulmakivet

6. huhtikuuta 2016

Olen tehnyt työurani aikana monenlaista IT-projektinhallintaa. Välillä olen ollut suuressa organisaatiossa ja keskittynyt täysin yhden suuren projektin luotsaamiseen. Usein olen tehnyt monia eri kokoisia projekteja yhtä aikaa, myös ’varsinaisen työn’ ohella. Olen ollut mukana massiivisissa vesiputoushankkeissa ja erityisesti viime vuosina erilaisissa ketterissä projekteissa. Konsulttiaikanani olen myös nähnyt projekteja, joiden organisaatiossa ei olla tarpeeksi tarkasti määritelty projektien vastuuhenkilöitä. Työntekijöitä ohjaavat linjaesimiehet, projektipäällikön rinnalla, mutta eri suuntiin. Silloin kaivataan yhteisiä pelisääntöjä.

...